Thursday, March 11, 2010

Miten on Ruotsissa: Siellä suvaitaan Muhammed pilakuvia ja Lars Vilksiä toisin kuin Suomessa missä Seppo Lehdon pää kommarixenofiilien takia vadille



Seppo Lehto Finnish muhammed caricaturist suomalainen muhammed caricaturist 2 years 4 months prisonery about mogging islam and xenofile mafia in government

Miten on Ruotsissa: Siellä suvaitaan Muhammed pilakuvia ja Lars Vilksiä toisin kuin Suomessa missä Seppo Lehdon pää kommarixenofiilien takia vadille

--------------------------------------------------------------------

Uutislähde Ruotsalaisten suhtautumiseen ja suvaitsevaisuuteen:



Muhammad-piirtäjä ansoitti kotinsa

Torstai 11.3.2010 klo 10.13

Uhattu ruotsalaistaiteilija on varautunut pahimpaan.

ELÄÄ PELOSSA Pilapiirroksia profeetta Muhammadista tehnyt Lars Vilks pelkää henkensä puolesta.
ELÄÄ PELOSSA Pilapiirroksia profeetta Muhammadista tehnyt Lars Vilks pelkää henkensä puolesta. (BERTIL ERICSON / AP / LK)

Taiteilija Lars Vilks, 63, on varautunut pahimpaan. Vilksin henkeä on uhattu useita kertoja sen jälkeen, kun vuonna 2007 Nerikes Allehanda -sanomalehdessä julkaistiin hänen piirroksensa profeetta Muhammadista koiran hahmossa.

Keskiviikkona Irlannin poliisi pidätti seitsemän ihmistä epäiltynä Vilksin murhan suunnittelusta. Useat ruotsalaislehdet julkaisivat Vilksin kuvan uudelleen kannanottona sananvapauden puolesta.

Vilks vakuuttaa olevansa valmistautunut uhkaajiensa varalta.

- Jos jotain tapahtuu, tiedän täsmälleen mitä teen, Vilks sanoi brittiläiselle The Times -lehdelle.

Hänen kodissaan Etelä-Ruotsissa on nyt muun muassa ansoitettu piikkilankaveistos, joka voi antaa tunkeilijoille sähköiskun. Lisäksi hän on valmistellut itselleen omatekoisen turvahuoneen ja hankkinut kirveen puolustautumista varten.

"Kuin elokuvasta"

Vilksin mukaan hänen elämänsä on kuin elokuvasta.

- Se on hyvä tarina. Se kertoo pahoista tyypeistä, jotka yrittävät tappaa hyvän tyypin.

Tiedotusvälineiden mukaan Vilksin murhan suunnitteluun on osallistunut amerikkalainen terroristiepäilty Colleen LaRose, joka tunnetaan myös nimellä Jihad Jane. Ruotsalaislehtien mukaan nainen on käynyt alueella, jolla Vilks asuu.

- Olen iloinen, ettei hän tappanut minua, Vilks sanoi.


--------------------------------------

No comments:

Post a Comment